Antal personer |
Personer
|
Ingredienser
- 1 kanin på 1 2-1,5 kg
- 3 spsk. mel
- salt – peber
- 2-3 spsk. smør
- 2 løg
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 150 g bacon
- 2 dl hvidvin
- 4 dl bouillon eller vildtfond
- 1 kvist timian
- 250 g svampe champignoner eller blandede svampe
- 1-2 spsk. smør
- 1 bundt persille
Ingredienser
|
Instruktioner
- Del kaninen i portionsstykker, dvs. ryggen deles i fire stykker, lårene skæres af og deles evt. én gang og forbenene skæres fra kroppen.
- Vend stykkerne i salt- og peberblandet mel. Skær løgene i smalle både, porre og gulerødder i skiver.
- Skær bacon i små terninger. Rist dem sprøde i en stegegryde. Tag dem op og gem dem til senere.
- Kom smørret i og lad det bruse af og få gylden farve før kaninstykkerne brunes heri. Vend derefter grønsagerne i.
- Hæld vinen i gryden og kog kort før bouillonen hældes i. Tilsæt timian.
- Lad retten simre under låg i knap 1 time, eller til kødet er godt mørt.
- Rens svampene og del de største af dem. Svits dem i smør og kom dem i retten de sidste minutter af kogetiden.
- Smag ragouten til og server den med de ristede baconterninger over samt rigeligt med hakket persille.
Del denne opskrift