Antal personer |
|
Ingredienser
BOLLER:
- ½ kg hakket kalv og flæsk
- Ca. 300 g hakket gråand inkl. Skind svarer til en and
- 1 løg
- 1 Æg
- 5 spsk. mel
- 1½ tsk. friskkværnet peber
- 5 tsk. maldon salt (bruges anden type salt da kun 3 tsk.)
- 1 dl sødmælk
- l Kalvefond ca. 3-4alt efter grydens størrelse
SAUCE:
- Ca. 7 dl fond fra bollerne
- 50 g smør
- ½ dl olivenolie
- 4-5 spsk. mel
- 1 finthakket syrligt æble
- 1 finthakkede løg
- 1 dl piskefløde
- 3 laurbærblade
- 1 spsk. Karry
- 2 kviste timianblade
- Salt/Peber
Ingredienser
BOLLER:
SAUCE:
|
Instruktioner
Fremgangsmåde for bollerne:
- Anden ordnes, brystet, over/underlår inkl. Skind skæres fri fra skroget. Dette skæres i mindre stykker, evt. hagl fjernes.
- Kødet inkl. Skind hakkes sammen med løget, kalv/flæsk tilsættes og røres sammen med mel, æg, mælk, salt og peber. Bollerne formes i en passende størrelse alt efter temperament. Bollerne koges i kalvefond ca. 10 min alt efter størrelsen.
Fremgangsmåde for saucen:
- Smør og olie varmes op på en pande, heri svitses karryen. Løg, æbler, timian og laurbærblade tilsættes og svitses. Melet drysses over og omrøres, kalvefond ca. 7 dl fra bollerne tilsættes lidt efter lidt.
- Fløden tilsættes, saucen småsimrer i ca. 5 min. Smages til med salt og peber. Bollerne tilsættes og varmes med.
Serveres
- med kogte basmati ris. (tips, brug fonden fra bollerne til risene, i stedet for vand til kogningen)
Del denne opskrift