Antal personer |
liter suppe
|
Ingredienser
- 2 kg bagekartofler
- 500 g porrer
- 100 g løg
- 150 g smør
- 3 l hønsebouillon
- 4 laurbærblade
- ½ l fløde
- 1½ tsk. 5. krydderi
- Hvid peber og salt
Ingredienser
|
Instruktioner
- Porrer og løg snittes, og kartofler skæres i tern. Dampes 15-20 min. i smør i en stor gryde.
- Bouillon og laurbærblade tilsættes og grøntsagerne koges godt møre.
- Laurbærbladene tages op, og suppen blendes og koges op igen. Fløde tilsættes og suppen koges videre, indtil konsistensen er tyk.
- Smages til med hvid peber, masser af salt og en anelse 5. krydderi, som er et kinesisk blandingskrydderi bestående af kanel, nelliker, fennikelfrø, stjerneanis og anispeber.
Servering:
- Suppen serveres traditionelt kold evt. som forret, men kan sagtens serveres dejlig varm som hovedret en kølig efterårsaften.
Garniture:
- Små, tynde skiver lufttørret skinke og friske basilikum-blade.
Del denne opskrift