Antal personer |
|
Ingredienser
- 1 Kg mirabeller uden sten
- 6 dl vand
- 500 g Rørsukker
- Saften af 1 usprøjtet citron
- 2 vanillestænger
- Atamon til skylning af glas kan evt. skylles i vodka i stedet for
- 1½ l sylteglas
Ingredienser
|
Instruktioner
- Sylte glasset skylles i atamon efter anvisningen.
- De skyllet mirabeller halveres og stenen fjernes.
- Mirabellerne lægges i sylteglasset. Vanillestænger halveres og kornene skrabes ud.
- Vand, rørsukker, citronsaft, vanillekorn og de halveret vanille stænger gives et opkog og lagen koges ved svag varme i ca. 7 minutter.
- Lagen inkl. vanille stængerne hældes over bærerne og glasset lukkes med det samme, stilles mørk og køligt, skal stå minimum to uger inden servering.
- Mirabellerne kan bruges som tilbehør til alle vildt og kødretter.
Del denne opskrift