Antal personer |
|
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 3 dl vindruekerneolie
- 1 lime skal samt 2 tsk. limesaft
- 2 spsk. hakkede cornichoner
- 2 spsk. hakket kørvel
- 1 spsk. hakket purløg
- salt
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skallen rives fra lime, hvorefter saften presses ud. Cornichoner, kørvel og purløg hakkes fint.
- Æggeblommer og limesaft piskes sammen med en anelse salt. Olien tilsættes meget forsigtigt under konstant pisken (først et par dråber af gangen i starten, indtil ca. ½ dl olie er blandet i. Herefter man olien tilføres langsomt i en meget tynd stråle under konstant pisken).
- Når hele mængden af olie er blandet i, skal man have en lækker, cremet mayonnaise (hvis den er klumpet, er olien blevet tilsat for hurtigt. I dette tilfælde kan den reddes ved at tilsætte lidt mere æggeblomme).
- Reven limeskal samt hakket kørvel, purløg og cornichoner vendes i mayonnaisen. Sættes på køl i ca. 1 time.
Servering:
- Lime-tartaresaucen er et frisk alternativ til en almindelig tartaresauce og går godt til f.eks. dybstegt og grillet fisk.
Del denne opskrift