Antal personer |
|
Ingredienser
- 1 mango
- ½ lime
- 1 spsk. fiskesauce
- 2 tsk. sød chilisauce
- 1 rød chili
- 1½ cm ingefær
- 1 dl lagereddike
- 1¼ dl Rørsukker
- ½ tsk. sambal oelek
- 1 - 2 spsk. blommesauce
Ingredienser
|
Instruktioner
- Mango skrælles og skæres i små tern. Rør limesaft, fiskesauce og sød chilisauce sammen i en lille skål, og marinér mangotern i ca. ½ time.
- Chili og ingefær hakkes fint. Eddike og sukker kommes i en gryde og bringes i kog. Simrer videre lige under kogepunktet, indtil sukkeret er helt opløst.
- Mango, chili og ingefær tilsættes sammen med sambal oelek. Simrer videre i ca. 1 time. Smages til med blommesauce og salt.
- Hældes i en beholder og sættes i køleskabet.
Servering:
- Den her mango chutney blev lavet specielt som tilbehør til grillede pølser (evt. fyldt med ost) i stedet for den sædvanlige, kedelige sennep og ketchup, og er et must til enhver grillfest.
Del denne opskrift