Antal personer |
|
Ingredienser
Mørdej:
- 100 g smør
- 150 g Hvedemel
- 1 æggeblomme
- ½ tsk. salt
Fyld:
- 2 Æg
- 1 æggeblomme
- 4 dl. piskefløde 38 % Thise
- 100 g friskreven parmesanost
- 100 g finthakkede valnødder
- salt – peber
Ingredienser
Mørdej:
Fyld:
|
Instruktioner
Mørdej:
- Smørret smuldres i hvedemelet og dejen samles hurtigt med æggeblommen og salt. Lad dejen hviler i køleskabet mindst 1 time. Rulles ud så den kan dække en tærteform på 24 cm, prik huller i dejen med en gaffel og lad den hvile igen ½ time i køleskabet. Tærtebunden forbages ved 175 °C i 10 min. i varmluftovn.
Fyldet:
- Æg, fløde og ost piskes sammen. Valnødder tilsættes og der krydres med salt/peber. Fyldet kommes i den forbagte bund, og bages færdig ved 175 °C i ca. 30 min, til den er lysebrun og ostefyldet er stivnet.
- Denne tærte smager bedst hvis den serveres kold til vildt og kødretter.
Del denne opskrift