Antal personer |
|
Ingredienser
- 2 kg. Røde eller gule mirabeller vægt uden sten
- 250 g rosiner
- 4 store løg
- 800 g rør sukker
- 2 dl æbleeddike
- 2 dl Tør hvidvin
- 6 spsk. friskreven ingefær
- 2 store friske røde chili uden kernerne
- 5-10 blade husblas alt efter hvor tyk man ønsker chutneyen.
Ingredienser
|
Instruktioner
- Mirabellerne halveres, stenen fjernes, løg og chili hakkes groft. Alle ingredienserne undtagen husblas kommes i en gryde og chutneyen simre i 1½-2 timer.
- Husblassen lægges i koldt vand i ca. 5 min. Pres derefter vandet af husblassen, smelt husblassen ved svag varme i 2 dl. væske fra chutneyen. Tilsæt husblassen, til den afkølede chutney og rør rundt, hæld det på glas, skyllet med atamon.
Tips.
- Mirabeller kan erstattes med blommer eller stikkelsbær. Men se på konsistensen om mængden af husblas der skal tilsættes.
- Chutneyen kan bruges som tilbehør til alle vildt og kødretter, enten varm eller kold.
Del denne opskrift