Antal personer |
|
Ingredienser
- 500 g tranebær
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. støt muskatnød
- ½ tsk. støt kardemomme
- 1½ flaske vodka ca.1 liter
Ingredienser
|
Instruktioner
- Vodkaen hældes i et 2 l sylteglas og hertil tilsættes honning, muskatnød og kardemomme. Vodkaen trækker til næste dag. Tranebærerne lægges samtidig i fryseren (hvis de er friske).
- Næste dag ordnes tranebærerne og lægges ned i vodkaen. Snapsen skal nu stå mørkt og ikke for varmt i 1 mdr. Bærerne tages fra evt. ved hjælp af et dørslag og snapsen hældes tilbage i sylteglasset.
- Snapsen henstår yderligere en uge, hvorefter den hældes på flaske gennem et kaffefilter. Snapsen bliver mildere og rundere jo ældre den bliver!
- Tranebærsnaps skal opbevares mørkt, da den mister sin flotte lyserøde farve i solen, men smagen tager ingen skade.
- Gem tranebærerne, de kan bruges til mad retter.
Del denne opskrift