RUGBRØDSLAGKAGE
Print opskrift
RUGBRØDSLAGKAGE
Print opskrift
Ingredienser
Bunde:
Fyld:
Antal personer:
Instruktioner
Fremgangsmåde for bunde:
  1. Æggeblommer og sukker piskes godt. Rugbrød blandes med mel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og hakket nøddekerner.
  2. Rugbrødsblandingen væddes i æg og sukker.
  3. Æggehvider piskes stive og vendes i blandingen.
  4. Dejen fordeles i tre velsmurte springforme ( 23 – 25 cm i diameter ) og bages på nederste rille i ca. 15 min ved 200º C i ovnen ( mindre tid, hvis det er luft ovn )
Fremgangsmåde for fyld:
  1. Gem ca. 10 hindbær til pynt på øverste lag af lagkagen. Hindbær og rørsukker blandes og gives et let opkog enten i gryde eller mikro ovn.
  2. Kan. Evt. jævnes samt gives mere sukke, hvis man ønsker en meget sød kage.
  3. Afkøles inden brug. Piskefløden piskes til skum. Evt. chokolade rives.
Samelægningen:
  1. Den afkølet bund lægges på et passende fad. Der lægges syltetøj, flødeskum og evt. reven chokolade i hvert lag. På øverste lag pyntes med flødeskum og evt. hele hindbær, samt evt. reven chokolade.
Tips:
  1. Man kan benytte andre bær og evt. købt marmelade, men det hjemmelavet smager bedst.
Del denne opskrift