Antal personer |
|
Ingredienser
Marinade:
- 2 stk. hele tørret hot chili
- 25 stk. hele hvide peberkorn
- 5 stk. allehånde hele
- 5 stk. nelliker hele
- 6 stk. soltørret tomater
- 3 spsk. honning
- 2 spsk. maldon salt
- 1 flaske Rødvin
Kød
- 1 kg vildsvin eller kølle (beregn ca. 300 g realt kød til hver person)
Ingredienser
Marinade:
Kød
|
Instruktioner
Fremgangsmåde for marineringen:
- Honning og ca. 2 dl rødvin blandes og sættets i mikroovnen ved fuld effekt i ca. 45 sek. herved opløses honningen og giver en bedre smag til kødet under marineringen.
- Alle ingredienserne blandes i en kraftig frostpose og kødet lægges i marinaden. luften suges ud af posen og marinaden lægger sig herved rundt om hele kødstykket, herved behøver man ikke at vende det under marineringen.
- Kom det i en ekstra pose eller et fad for en sikkerhed skyld, hvis der skulle gå hul på posen. Lad kødet marinere fra 6-12 timer, alt efter hvor meget tid man har, jo længere jo bedre.
Fremgangsmåde for stegningen:
- Kødet tages op af marinaden og tørres. svær ridses og der gives rigelig med salt og peber.
- Kødet lægges i en bradepande og sættes på grillen. gas grillen som vi bruger har fire brændere og skal være ca. 230°C varm, kødet brunes i ca. 15 min. Herefter skrues ned på minimum for to af brænderne og to brandere slukkes.
- bradepanden står over de slukket brændere. kødet stege ved svag varme i ca. 3 timer og hviler i ca. 10 min under klæde. Er herefter klar til udskæring og servering.
- Hertil passer grillet/ovnstegte grøntsager, tranebær, svampe, salat og brød.
Del denne opskrift