Hare på Arnes måde

Print opskrift
HARE PÅ ARNES MÅDE
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Kødet befris for hinder og finpudses. Ryg og køller lægges fra og resten af haren bruges til fond. I en mindre bradepande (kødet skal kunne ligge i denne) lægges der en bund af persille, timian, laurbær, enebær, peberkorn og løg. Kødet lægges på denne bund. Man krydrer med salt og peber evt. knuste enebær, og kommer skiver af bacon over kødet så det dækker helt.
  2. Kødet brunes ved 200°C i 10–15 min, og temperaturen sættes ned til 160°C. (i luftovn, ellers 180°C i gammeldags ovn). Der tilsættes fond i bradepanden, piskefløde hældes over kødet 2-3 gange under stegningen. Samlet stegetid er ca. 50-60 min, Stegetiden er afhængig af hvor stor en hare man har med at gøre.
  3. Kødet tages ud af ovnen og lægge på skærebrættet hvor det trækker i ca. 10-15 min. Fonden sis og grøntsagerne kasseres. Piskefløden/fonden jævnes, man kan tilsætte lidt gorgonzola efter smag og behag. saucen smages til med salt/peber, sukker evt. lidt tyttebærsaft.
Recipe Notes

Tilbehør:

Saucen
Ris / frisk pasta eller kartofler.
Hertil passer rød salat og bønner i svøb meget fint.

Del denne opskrift