Marineret vildsvineryg

Print opskrift
MARINERET VILDSVINERYG
Antal personer
Personer
Ingredienser
Marinade
Antal personer
Personer
Ingredienser
Marinade
Instruktioner
  1. Kødet ordnes og fedtet skæres i rudemønster. Kødet gnides med salt / peber, lægges i marinaden mindst 12-16 timer i køleskabet.
  2. (tips: anbring kødet i en kraftig frostpose, tilsæt marinaden. Sug luft ud af posen og slå en knude. Kom det i en ekstra pose og evt. anbring det i et fad, så skulle uheldet være ude, sejler det ikke i køleskabet. På denne måde behøver man ikke vende kødet under marineringen, da man har marinaden rundt om hele ryggen.)
  3. Stegen tages op og belægges med smørret, lægges i en bradepande på et lag af persille, timian, løg, gulerødder og selleri. Stilles i en forvarmet ovn ca. 170° C , steges ca. 2½ time på interval grill (evt. luft ovn på 165 ° C) steges dryppes jævnligt under stegningen, med den sigtede marinade. Tilsæt evt. mere rødvin under stegningen. Kødet tages ud og dækkes til mens den trækker. Fonden sies og saucen laves på marinaden, fløde og evt. danablue, kan evt. jævnes. Filetstykkerne skæres fra ryggen, skæres i skiver og lægges tilbage på ryggen. Serveres med råstegte kartofler og en god salat.
Recipe Notes

NB !! vildsvineryggen kan erstattes med vildsvindfilet eller svinekam, men da er stegetiden kun ca. 1 ¼ time i ovnen. SEPIO A/S tlf. + 45 3250 5152, henviser til nærmeste forhandler af vildsvin. (www.sepio.dk)

Del denne opskrift