Tilberedningstid | 50-60 minutter |
Antal personer |
Personer
|
Ingredienser
- 1½ kg Dyreryg eller dyrekølle
- 2-3 pakker bacon
- ½-1 liter piskefløde
- 1-2 bundter Bredbladet persille
- 1-2 Laurbær
- 5-8 Enebær
- 5-8 Peberkorn
- 1-2 bundter frisk timian
- 2-4 Rød løg i kvarte eller ringe
- ½ liter fond kalve eller vildt
- evt. gorgonzola
Ingredienser
|
Instruktioner
- Stegetermometeret skal stå på ca. 75-770C Dyreryg på ca. 1½ kg i alt ca. 50-60 min. Dyrekølle på ca. 1,8 kg i alt ca. 90 min.
- Kødet befris for hinder og finpudses
- I en mindre bradepande (kødet skal kunne ligge i denne) lægges der en bund i midten af bradepanden af persille, timian, laurbær, enebær, peberkorn og løg. Kødet lægges på denne urtebund.
- Man krydder med salt og peber evt. knuste enebær, og kommer skiver af bacon over kødet, så det dækker hele kødstykket.
- Kødet brunes i en forvarmet ovn (varmluft) ved 2200C i 10–15 min, herefter tilsætter man fonden i bunden af bradepanden og hælder piskefløde over kødet.
- Piskefløden deles over 2-3 gange, så kødet ikke bliver tørt under stegningen.
- Man sætter temperaturen ned til ca. 1600C og steger færdig. Stegetiden er afhængig af hvor stort et stykke kød, man har med at gøre.
- Kødet tages ud af ovnen og lægge på skærebrættet hvor det trækker i ca. 10-15 min.
- Fonden i bradepanden sis og grøntsagerne kasseres
- Fonden jævnes, man kan tilsætte lidt gorgonzola efter smag. Sovsen smages til med salt/peber, sukker evt. lidt tyttebærsaft. Man kan også lave en opbagt sovs.
Recipe Notes
Til Kødet serveres årstidens grøntsager.
Sovsen og enten ris / frisk pasta eller kartofler.
Hertil passer bønner i svøb og rød salat meget fint.
Del denne opskrift