DYRERYG ELLER DYREKØLLE

Print opskrift
DYRERYG ELLER DYREKØLLE
Man beregner ca. 200 g kød til hver person
Tilberedningstid 50-60 minutter
Antal personer
Personer
Ingredienser
Tilberedningstid 50-60 minutter
Antal personer
Personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Stegetermometeret skal stå på ca. 75-770C Dyreryg på ca. 1½ kg i alt ca. 50-60 min. Dyrekølle på ca. 1,8 kg i alt ca. 90 min.
  2. Kødet befris for hinder og finpudses
  3. I en mindre bradepande (kødet skal kunne ligge i denne) lægges der en bund i midten af bradepanden af persille, timian, laurbær, enebær, peberkorn og løg. Kødet lægges på denne urtebund.
  4. Man krydder med salt og peber evt. knuste enebær, og kommer skiver af bacon over kødet, så det dækker hele kødstykket.
  5. Kødet brunes i en forvarmet ovn (varmluft) ved 2200C i 10–15 min, herefter tilsætter man fonden i bunden af bradepanden og hælder piskefløde over kødet.
  6. Piskefløden deles over 2-3 gange, så kødet ikke bliver tørt under stegningen.
  7. Man sætter temperaturen ned til ca. 1600C og steger færdig. Stegetiden er afhængig af hvor stort et stykke kød, man har med at gøre.
  8. Kødet tages ud af ovnen og lægge på skærebrættet hvor det trækker i ca. 10-15 min.
  9. Fonden i bradepanden sis og grøntsagerne kasseres
  10. Fonden jævnes, man kan tilsætte lidt gorgonzola efter smag. Sovsen smages til med salt/peber, sukker evt. lidt tyttebærsaft. Man kan også lave en opbagt sovs.
Recipe Notes

Til Kødet serveres årstidens grøntsager.
Sovsen og enten ris / frisk pasta eller kartofler.
Hertil passer bønner i svøb og rød salat meget fint.

Del denne opskrift