Antal personer |
Personer
|
Ingredienser
Filodejblomsterne
- 300 g koldrøget sandart
- 300 g kammuslinger
- 100 g danske bøgehatte
- 100 g mini østershatte
- ½ Bagte Peberfrugter:
- 2 forårsløg
- ½ dl god olivenolie
- lidt salt / peber
- 1 pakke filodej
- 1 forårsløg slåret i 8 tynde strimler på langs
Sauce:
- 1 spsk. Dijon sennep
- 1 spsk. olivenolie
- ¼ rødløg i fine tern
- 2 dl hvid vin
- 2 dl fiskefond
- 2 dl piskefløde 38%
- 2 spsk. finthakket purløg
- ½ saften af citron
- evt. lidt salt og peber
Bagte peberfrugter
Olielage
- 1 dl god olivenolie lidt salt/ lidt peber et knust fed hvidløg
Ris med bacontern
- 3 dl Jasmin ris
- 10 g olivenolie
- 3 dl vand
- Lidt salt
- 200 g bacon i tern
- lidt balsamiko eddike
Pynt til anretningen
Ingredienser
Filodejblomsterne
Sauce:
Bagte peberfrugter
Olielage
Ris med bacontern
Pynt til anretningen
|
|
Instruktioner
Filodejblomsterne
- Den koldrøget sandart skæres i tynde strimler. ½ bagt rød peber uden skind skæres i små tern.
- De resterende ingredienser svitses enkeltvis efter følgende; Kammuslingerne skæres i tynde skiver og svitses ca. 3 min i lidt olivenolie med lidt salt og peber.
- Bøgehattene børstes om nødvendigt og svitses ca. 1 min. i lidt olivenolie.
- Østershattene børstes om nødvendigt og svitses ca. 1 min. i lidt olivenolie.
- 2 Forårsløg skæres i tynde skiver og svitses i ca. ½ min i lidt olivenolie.
- Alle ingredienserne blandes forsigtigt og skal derefter afkøles helt.
- Filodejen skæres ud i stykker på 15 x 15 cm. Læg 2 lag ovenpå hinanden og kom 1/8 af blandingen af fisk og grøntsager blandingen på midten.
- Luk dejen, så det ligner en blomst og bind toppen sammen med en strimmel af forårsløget.
- Bag filodej pakkerne i ovnen ved 200°C (varmeluft ) i 10 minutter, til dejen er smuk gylden og sprød.
Saucen
- Sennep og olivenolie varmes op i en tykbundet gryde og heri svitses rødløgene.
- Der tilsættes hvidvin og fiksefond, dette koger ind ved svag varme til den halve mængde, derefter tilsættes piskefløden og purløgene og det koger yderligere ind til det halve igen.
- Til sidst smages saucen til med citronsaft, salt og peber.
Bagte peberfrugter
- Peberfrugterne halveres og befris for stilk og kerner.
- Peberfrugterne lægges på bagepapir og sættes i en 220°C varm ovn ( hvis det er muligt så brug interval grill ) Peberfrugterne skal have ca. 20 min, indtil skindet er lige til at pille af.
- Skindet pilles af peberfrugterne og en halv peberfrugt skæres i små tern og indgår i opskriften på indbagt røget sandart.
- De resterende peberfrugter skæres på langs i ca. 1 cm brede og lægges i olielagen. Olielagen; ingredienserne blandes og heri lægges peberfrugterne og trækker mindst 1 time.
Baconris
- Olivenolien varmes op i en gryde og risene vendes heri, så alle ris bliver smurt ind i olien, tilsæt vand og salt.
- Når vandet kommer i kog, røres der rundt i gryden. Tætsluttende låg lægges på og der slukkes for varmen.
- Risene skal stå på den varme plade i 15 min, derefter er risene klar til servering efter man har løsnet risene med en gaffel
- Baconternene ristes på panden indtil de er rigtige hårde, og der tilsættes lidt balsamiko eddike.
Recipe Notes
Anretning: Lidt bacon lægges i bunden af en lille skål, som derefter fyldes med ris. Skålen vendes ud på anretnings tallerknen , så baconen er top pynt på risene. Der lægges et tyndt lag sauce på tallerknen og derpå anrettes filodej blomsten, de bagte peberfrugter i olielagen og lidt rucola salat.
NB: Er meget tidskrævende.
Del denne opskrift