KOLDRØGET SANDART I FILODEJ

Print opskrift
KOLDRØGET SANDART I FILODEJ
Antal personer
Personer
Ingredienser
Filodejblomsterne
Bagte peberfrugter
Olielage
Pynt til anretningen
Antal personer
Personer
Ingredienser
Filodejblomsterne
Bagte peberfrugter
Olielage
Pynt til anretningen
Instruktioner
Filodejblomsterne
  1. Den koldrøget sandart skæres i tynde strimler. ½ bagt rød peber uden skind skæres i små tern.
  2. De resterende ingredienser svitses enkeltvis efter følgende; Kammuslingerne skæres i tynde skiver og svitses ca. 3 min i lidt olivenolie med lidt salt og peber.
  3. Bøgehattene børstes om nødvendigt og svitses ca. 1 min. i lidt olivenolie.
  4. Østershattene børstes om nødvendigt og svitses ca. 1 min. i lidt olivenolie.
  5. 2 Forårsløg skæres i tynde skiver og svitses i ca. ½ min i lidt olivenolie.
  6. Alle ingredienserne blandes forsigtigt og skal derefter afkøles helt.
  7. Filodejen skæres ud i stykker på 15 x 15 cm. Læg 2 lag ovenpå hinanden og kom 1/8 af blandingen af fisk og grøntsager blandingen på midten.
  8. Luk dejen, så det ligner en blomst og bind toppen sammen med en strimmel af forårsløget.
  9. Bag filodej pakkerne i ovnen ved 200°C (varmeluft ) i 10 minutter, til dejen er smuk gylden og sprød.
Saucen
  1. Sennep og olivenolie varmes op i en tykbundet gryde og heri svitses rødløgene.
  2. Der tilsættes hvidvin og fiksefond, dette koger ind ved svag varme til den halve mængde, derefter tilsættes piskefløden og purløgene og det koger yderligere ind til det halve igen.
  3. Til sidst smages saucen til med citronsaft, salt og peber.
Bagte peberfrugter
  1. Peberfrugterne halveres og befris for stilk og kerner.
  2. Peberfrugterne lægges på bagepapir og sættes i en 220°C varm ovn ( hvis det er muligt så brug interval grill ) Peberfrugterne skal have ca. 20 min, indtil skindet er lige til at pille af.
  3. Skindet pilles af peberfrugterne og en halv peberfrugt skæres i små tern og indgår i opskriften på indbagt røget sandart.
  4. De resterende peberfrugter skæres på langs i ca. 1 cm brede og lægges i olielagen. Olielagen; ingredienserne blandes og heri lægges peberfrugterne og trækker mindst 1 time.
Baconris
  1. Olivenolien varmes op i en gryde og risene vendes heri, så alle ris bliver smurt ind i olien, tilsæt vand og salt.
  2. Når vandet kommer i kog, røres der rundt i gryden. Tætsluttende låg lægges på og der slukkes for varmen.
  3. Risene skal stå på den varme plade i 15 min, derefter er risene klar til servering efter man har løsnet risene med en gaffel
  4. Baconternene ristes på panden indtil de er rigtige hårde, og der tilsættes lidt balsamiko eddike.
Recipe Notes

Anretning: Lidt bacon lægges i bunden af en lille skål, som derefter fyldes med ris. Skålen vendes ud på anretnings tallerknen , så baconen er top pynt på risene. Der lægges et tyndt lag sauce på tallerknen og derpå anrettes filodej blomsten, de bagte peberfrugter i olielagen og lidt rucola salat.

NB: Er meget tidskrævende.

Del denne opskrift