Instruktioner
- Gæren opløses i honning og halvdelen af det lunken vand. Mel (900 g), salt og valnødder blandes i opløsningen sammen med resten af vandet. Bland ca. 3 min i røremaskine og herefter ca. 5 min i hånden, på bordpladen for bedre resultat.
- Yderligere mel tilsættes efter behov, dejen skal være lidt klæg men ikke hænge fast i bordet. Dejen hæver til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Slå luften ud af dejen i ca. 2 min. Del i 16 lige store dele, bollerne rulles i hånden, og lægges på en plade med bagepapir, enten enkeltvis eller i bikubemønster.
- Bollerne hæver igen til dobbelt størrelse ca. 50 min. Det er den sidste hævning der giver den gode, bløde struktur i de færdige boller, så pas på ikke at ødelægge den ved at slå til pladen, eller smække med ovn lågen når du sætter dem i ovnen.
- Bollerne bages på mellemste rille ca. 20 min ved 200° C alm. ovn, i bikubemønster ca. 30 min. Bollerne tages ud af ovnen og afkøles på en bagerist.
Tips.
- Husk man kan altid høre om brødet er færdigt ved at banke let på bunden, hvis det har en hul lyd er brødet færdigt, ellers må det i oven igen.
Del denne opskrift