Antal personer |
Personer
|
Ingredienser
- 3 Fennikel i skiver
- 1 løg i skiver
- 1 fed hvidløg hakket fint
- olivenolie/smør
- 800 ml grøntsagsbouillon kan erstattes af kyllingbouillon
- 1 tsk. kinesisk femkrydderi
- 1½-2 dl fløde
- Salt/Peber
- sukker
- citronsaft
- 100 g ristet stykker parmaskinke kan erstattes af bacon
Ingredienser
|
Instruktioner
- Løg og hvidløg svitses ved middelvarme i olie/smør, indtil løget er klart.
- Tilsæt fennikel og svits videre et par minutter. Tilsæt 500 ml bouillon og kog det ind til der er ca. 2 dl. tyk suppe, som herefter blendes.
- De sidste 300 ml bouillon tilsættes, det hele bringes til kog, skal koges et par minutter.
- Suppen nedkøles og passeres gennem en sigte, det der ikke kommer igennem kasseres. Smag til med citronsaft, salt, peber, kinesisk femkrydderi og sukker.
- Cremesuppen bliver bedst af at samle sig et døgn i køleskabet
Servering:
- Lige før servering opvarmes fennikel-cremen og monteres med fløden. pisk luft ind i suppen og server den med de ristede stykker pamaskinke
Del denne opskrift