Antal personer |
Personer
|
Ingredienser
- 1¼ l vand
- 3 dl Rørsukker
- 1 kg økologisk jordbær
- 900 g økologisk rabarber
- ½ økologisk citron
- 4 spsk. Maizena
- økologisk piskefløde
Ingredienser
|
Instruktioner
- Rabarber og jordbær rengøres. De tykke rabarberstængler skæres i store stykker og de fine stængler skæres i ½ cm tynde skiver. Halvdelen af jordbærrene (de pæneste) halveres.
- Vand og sukker hældes i en gryde og varmes op ved svag varme, indtil sukkeret er opløst. Skru op for varmen, og tilsæt de tykke stængler fra rabarberne og de hele (mindre pæne) jordbær. Koges møre i ca. 10 minutter. Blendes fint.
- Den blendede frugt sættes over igen ved lav-medium varme. Tilsæt de fine skiver rabarber og simre i ca. 4 minutter.
- Tilsæt halverede jordbær og simrer videre i yderligere 5 minutter. Smages til med saften fra ½ citron. Jævnes med Maizena udrørt i lidt vand og tages af varmen. Stilles i køleskab i ca. 24 timer, så rødgrøden kan samle sig.
Servering:
- Serveres varm eller kold med en god økologisk piskefløde.
Del denne opskrift