SKOVHYTTENS VALNØDSNAPS

Brug et par engangshandsker da nødderne farver meget.

Fremgangsmåde.
Valnødder plukkes starten af august. Nødderne deles i 4-6 stykker (den grønne skal, skal blive på) og lægges i et sylteglas. Valnødderne dækkes med vodka og henstår til december samme år. under trækkeperioden åbnes glasset op til 3 gange og der røres rundt med en ske. ekstrakten bliver først helt sort og grumset, grønt og ender med
at blive klart mørkebrunt/sort.
ekstrakten hældes gennem et sylteklæde/kaffefilter og hældes på flasker.

Til fremstilling af en hel flaske snaps, bruges vodka samt ca. 50 ml ekstrakt mindre/mere efter smag.

ekstrakten er klar og skulle den mod forventning blive uklar igen, så filtreres den blot gennem et kaffefilter.

Hvor mange nødder skal man plukke? Det er op til en selv. Husk dog at der går et helt år, inden du igen kan lave en ny portion ekstrakt.

TIPS.
Jo længere den blandet snaps får lov at trække, jo mildere og rund bliver den.