Antal personer |
|
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 150 g smør
- 2-3 spsk. koldt vand
- 4-5 æbler alt efter størrelsen
Glasur:
- 100 g smør
- 85 g Rørsukker
- 2 spsk. Hvedemel
- 60 g snittet mandler
- 2 spsk. mælk
Ingredienser
Glasur:
|
Instruktioner
- Smørret smuldres i melet, og dejen samles med koldt vand. Dejen hviler i ca. ½ time.
- I mellemtiden skrælles æblerne og skæres i både.
- Alle ingredienserne til glasuren blandes og gives et opkog under omrøring. Dejen rulles ud og beklædes et smurt tærtefad (ca. 25 cm). Bunden forbages ca. 10 min. ved 180° C (varmluftovn).
- Æblebådene fordeles i fadet og glasuren hældes over æblerne. Pien bages færdig, i ca. 30 min ved samme temperatur, til den er gennembagt og gylden.
Del denne opskrift