FOND AF BEN FRA RÅDYR

Print opskrift
FOND AF BEN FRA RÅDYR
Instruktioner
  1. Ben brunes i ovnen i ca. 15-20 min ved 200 °C varmluft i den dybe bradepande, hvor der er lagt stanniol (for rengøringens skyld efterfølgende)
  2. I mens klargøres løg og gulerødder skrælles, løg og gulerødder deles i mindre stykker.
  3. I en stor gryde (mindst en 12 l gryde) lægges de brunet ben, der tilsættes løg, gulerødder, hele hvidløg, rødvin, laurbærblade peberkorn, bouillon persille og vand.
  4. Koges under låg ved svag varme i mindst 3-4 timer.
  5. Hældes gennem en sigte, og fonden reduceres til mindst det halve, er herefter klar til brug. Anbefales at fryses ned i portioner så den kan tages op, til videre bearbejdning næste gang man skal bruge fond .
  6. Kødet fra hals og bovene tages af benene, og bruges til f.eks. en vildtragout eller en vildttærte. (Ribben har mistet så meget af deres kraft, at vi kassere dem).
Del denne opskrift