Antal personer |
stk
|
Ingredienser
- 4 stk. bagekartofler
- 1 bundt persille
- 3-4 spiseskefulde Cremefraiche
- 1/4 piskefløde
- 100 g. smør
- salt
- 2 stk. hvidløg
- parmesanost
Ingredienser
|
Instruktioner
- Bagekartoflerne koges møre, så det er muligt at tage indmaden ud. Derefter pakkes de ind i sølvpapir ca. 3/4, så toppen er fri og kartoflen tilgængelig.
- Grav al indmaden ud og kom det op i en skål. Det skal gøres lidt forsigtigt, så der ikke kommer sølvpapir med i skålen.
- Når det er gjort tilsættes presset hvidløg, cremefraiche, smør og hakket persille, mens der røres forsigtigt med el-piskeren. Derefter tilsættes ca. 1/4 Piskefløde, men da det kan variere efter kartoffelmassens størrelse, skal man lige prøve sig frem, så det ikke bliver til sovs, men almindelig kartoffelmos konsistens.
- Salt er en smagssag og skal derfor tilsættes med varig prøvesmagning. Når det er rørt færdigt, kommer man fyldet tilbage i kartoflerne og det overskydende fyld, kan man komme i små ildfaste skåle.
- Inden man sætter kartoflerne ind i oven, på 220 grader, drysser man parmesanost over dem. Kartoflerne er færdige, når toppen er gylden.
- NB: Kan serveres til det meste, men husk at en kartoffel mætter meget!
Del denne opskrift