Antal personer |
Personer
|
Ingredienser
- 600 g guldbars
- 5 små forårsløg
- 2 cm ingefær
- 3 hvidløg
- 1 spsk. sambal oelek
- 2 spsk. Toban Jiang også kaldet chilli-bønnepasta
- 1 tsk. brun farin
- 1½ dl vand
- 2 spsk. risvin
- 1 spsk. chiliolie
Ingredienser
|
Instruktioner
- Guldbars klargøres (renses for indvolde og skæl fjernes). Duppes tør, og gnides indvendigt og udvendigt med salt. Stilles til side i ca. 15 min.
- Forårsløg deles i grønne dele (skæres i små ringe) og hvide dele (diagonalsnittes). Ingefær og hvidløg hakkes fint. Sambal oelek, Toban Jiang, farin, vand og risvin blandes i en skål.
- Opvarm en wok til den ryger og danner regnbueeffekt i bunden. Hæld olie i wokken, og brun fisken på begge sider. Tages op.
- Wokken opvarmes igen. Hæld olie i, og tilsæt derefter hvide dele af forårsløg, ingefær og hvidløg. Så snart indholdet begynder at tage farve, tilsættes sauce-blandingen og bringes i kog. Skru ned for varmen. Fisken lægges i, og låg lægges på, hvorefter fisken braiseres i 12 min.
- Fisken vendes og braiseres videre i ca. 10 min. Dryppes løbende med saucen. Tages op og anrettes pænt på et fad. Saucen koges lidt ind. Chiliolie blandes i sammen med de grønne toppe fra forårsløgene, hvorefter saucen hældes over fisken.
Tilbehør:
- Kogte ris.
Del denne opskrift