TERIYAKI LAKS

Print opskrift
TERIYAKI LAKS
MED SESAMRISTEDE FORÅRSLØG, KINARADISE OG DYBSTEGT KARTOFFEL -JULIENNE
Instruktioner
  1. Daikon skrælles og skæres i stave. Kartoflen snittes i fine julienne. Ingefær skæres i små, tynde stave.
  2. Skæl fjernes fra laksefileterne, som smøres med teriyaki-sauce. Marineres i ca. 45 min. sammen med ingefæren.
  3. Laksen steges derefter på pande i olie med skindsiden nedad i ca. 5 min. indtil skindet er sprødt og gyldent. Vendes forsigtigt så skindet ikke går i stykker og steges videre i ca. 3 min. Pakkes ind i folie og trækker et par minutter.
  4. Hele forårsløg sauteres på en pande, indtil de begynder at blive gyldne og lidt bløde. Tages fra varmen. En lille håndfuld sesamfrø tilsættes og indholdet rystes sammen (hold panden dækket, da sesamfrøene kan finde på at stikke af).
  5. Kartoffel-julienne dybsteges hurtigt i varm olie.
Variant:
  1. Laksen kan også tilberedes som en tournados omviklet med nori (ark af sort, japansk havtang), hvilket giver den ekstra japanske smagsoplevelse.
  2. En tournados kan enten formes ved at benytte dobbelte laksekoteletter eller større laksefileter med skind, som skæres halvt igennem fra skindsiden og bredes ud som kotelet.
Anretning:
  1. Laks anrettes på tallerken og garneres med kartoffel-julienne. Sesamristede forårsløg anrettes ved siden af sammen med stablet daikon.
Del denne opskrift