GYLDEN MUSLINGESUPPE

Print opskrift
GYLDEN MUSLINGESUPPE
Antal personer
Personer
Ingredienser
Antal personer
Personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Muslingerne klargøres (skallerne renses og evt. skæg fjernes – husk at smide de muslinger ud, som ikke lukker sig, når man banker på dem). Skalotteløg hakkes fint. Fennikelfrø og kommen ristes af på en varm pande i ca. 1-2 min. (indtil det begynder at dufte). Fennikelfrø og kommen males derefter fint i en morter.
  2. Muslingerne dampes med hvidvinen i en stor sauterpande under låg i ca. 5 min. indtil muslingerne åbner sig (smid alle muslinger ud, der ikke har åbnet sig). Si muslingevæsken fra i en lille skål. Muslingerne tages ud af skallerne undtagen et par stykker i pæne skaller, som gemmes. Sørg for at skylle evt. sand af muslingerne, og fjern resterende skæg (det ødelægger oplevelsen at tygge på sand, og der kan nemt gemme sig lidt her og der). Muslingerne lægges til side i en skål.
  3. Skalotteløg sauteres i halvdelen af smørret i sauterpanden, indtil løgene er bløde. Tilsæt den ristede fennikelfrø/kommen-blanding og rosenpaprika og derefter melet. Rør det hele godt sammen. Tilsæt muslingevæske, fiskefond og fløde, og rør godt. Det resterende smør tilsættes i små terninger sammen med safran. Lad suppen simre ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt muslinger og lad det hele simre videre i et par minutter.
Tilbehør:
  1. Gode hjemmelavede pesto-flutes.
Del denne opskrift