HUMMER KOGT I HVIDVINSLAGE

Print opskrift
HUMMER KOGT I HVIDVINSLAGE
Instruktioner
  1. Brug en gryde hvor hummerne kan være i, husk at hummerne skal være dækket, tilsæt evt. mere hvidvin og vand. Løg og gulerødder koges langsomt i smør til løgene er klare (skal ikke brunes), hvidvin og vand tilsættes, derefter kommes resten af lage ingredienserne i.
  2. Lagen simrer ca. ½ time under låg. Lagen bringes herefter til kogepunktet inden hummerne tilsættes. Hummerne sænkes ned med hovedet først, hold en hulske over dem, da de kan slå med halen i et par sekunder. Man kan også tage livet af hummerne inden de kommes i lagen, læg da hummeren på et spækbræt fladt på maven, stik en spids kniv ned lige mellem øjnene og kløv hovedet.
  3. Hummerne koges i 11 min, køles af i lagen til stuetemperatur inden serveringen. Hummerne flækkes i 2 halve, halen tages ud, den sorte tarm fjernes og lægges tilbage i skallen. I denne opskrift har vi kun brugt bagkroppen, men alt på en hummer kan spises, undtagen den lille blære oppe ved øjnene i hovedet.
Fremgangsmåde af tilbehør:
  1. Jordbær, honningmelon skylles og skære i fine tynde skiver. Rucola salat skylles, aspargesene skrælles evt. og balanceres i letsaltet vand i ca. 1 min.
Fremgangsmåde af dressing:
  1. Yoghurt blandes med presset hvidløg og dild, der smages til med salt og peber. Husk at dressingen bliver stærkere i hvidløgssmagen jo længere den trækker.
Anretning:
  1. På hver tallerken lægges en ½ hummer, der dekoreres med jordbær, honningmelon, blancheret asparges og rucola salat. Dertil serveres madbrød og dressing til.
Tips.
  1. Lagen fra kogningen af hummerne kan med fordel bruges som grundlag i hummersuppe m.m. Lagen skal da filtreres og fryses til senere brug. Lagen kan også bruges til kogning af al slags fisk.
Del denne opskrift