KOLDRØGET SANDART MOUSSE

Print opskrift
KOLDRØGET SANDART MOUSSE
Instruktioner
Moussen:
  1. Tomaterne flås, halveres og befries for stilkansats og kerner. Frugtkødet hakkes og stilles til afdrypning. Champignoner renses, skylles om nødvendigt og skæres i mindre stykker. Rødløgene pilles, skæres i mindre stykker. Champignons, rødløgene, salt og hvidvin blandes i en gryde, og bringes i kog og koger ind ved meget svag varme. Den koldrøget sandart skæres i tynde strimler (gem mindst 6 pæne stk. til tallerkenpynt). Dild skylles, slynges tør og klippes fint. Piskefløden piskes stiv. Husblasen udblødes i koldt vand i 10 min.
  2. Champion/rødløgene krydres med paprika og cayennepeber. Væden knuges af husblasen, som røres i den varme blanding af champions/rødløg. Blandingen stilles til afkøling og kort tid før den er stivnet blandes den med fintskårne koldrøget sandart, de afdryppet tomater, dild og den stivpisket fløde. Moussen fordeles i seks små forme der er skyllet i koldt vand. (man kan også lave det i en stor form, men det kan værre svært, at skære pæne stykker når de skal anrettes til servering.) Moussen skal stivne i køleskabet i mindst to timer.
Saucen:
  1. Citronmelissen skylles, slynges tør og skæres i meget fine strimler (gem mindst 6 hele blade til pynt). Yoghurten røres op med citronsaft lidt salt og citronmelisse strimlerne røres forsigtig i yoghurten.
Anretning:
  1. Vend moussen ud af skålene midt på anretnings tallerknen og pynt med et par skiver kryddertomater, 1 skive fintskåret letrøget sandart og lidt sauce med citronmelisse, samt et par hele citronmelisse blade.
  2. NB: Er tidskrævende, men man kan evt. lave moussen dagen i forvejen, så mangler man kun saucen samt anretningen inden servering.
Del denne opskrift