HALFDANS VILDANDEBOLLER I ÆBLE/KARRYSAUCE

Print opskrift
HALFDANS VILDANDEBOLLER I ÆBLE/KARRYSAUCE
Antal personer
Ingredienser
BOLLER:
Antal personer
Ingredienser
BOLLER:
Instruktioner
Fremgangsmåde for bollerne:
  1. Anden ordnes, brystet, over/underlår inkl. Skind skæres fri fra skroget. Dette skæres i mindre stykker, evt. hagl fjernes.
  2. Kødet inkl. Skind hakkes sammen med løget, kalv/flæsk tilsættes og røres sammen med mel, æg, mælk, salt og peber. Bollerne formes i en passende størrelse alt efter temperament. Bollerne koges i kalvefond ca. 10 min alt efter størrelsen.
Fremgangsmåde for saucen:
  1. Smør og olie varmes op på en pande, heri svitses karryen. Løg, æbler, timian og laurbærblade tilsættes og svitses. Melet drysses over og omrøres, kalvefond ca. 7 dl fra bollerne tilsættes lidt efter lidt.
  2. Fløden tilsættes, saucen småsimrer i ca. 5 min. Smages til med salt og peber. Bollerne tilsættes og varmes med.
Serveres
  1. med kogte basmati ris. (tips, brug fonden fra bollerne til risene, i stedet for vand til kogningen)
Del denne opskrift